Kat-lik.jpg
Kattentrimmen

“The smallest feline is a masterpiece.”
―Leonardo da Vinci

 
 

Waarom jouw kat laten trimmen?

Een slecht onderhouden vacht kan bij je kat voor nare problemen zorgen. Een vervilte vacht kan zelfs pijn veroorzaken.

Bij ernstige gevallen kan het voor een constante pijn zorgen, met alle gevolgen van dien. Je kat kan hierdoor een kort lontje krijgen en gefrustreerd, ongelukkig en agressief worden. Hoe zou je zelf zijn? Ook mogelijke huidproblemen loeren om de hoek.

Het zou best kunnen dat je kat zijn vacht zelf heeft kunnen verzorgen. Maar dat door ziekte, ouderdom, zwaarlijvigheid of een andere reden nu niet meer kan. Je kan dan best de hulp inschakelen van een professioneel kattentrimmer.

Hoe ga ik te werk?

Ik kom graag bij je thuis om je huistijger een trimbeurt te geven. Ik werk enkel volgens een vacht-en huidvriendelijke methode. Dat houdt bijvoorbeeld in dat ik geen ondervacht ga ontwollen. Ik zal enkel op een vachtbesparende manier werken met het welzijn van je kat als belangrijkste uitgangspunt. Ook geef ik tips zodat je in de toekomst de vacht van je kat optimaal kan onderhouden.

Omdat ik ook een opleiding tot kattengedragstherapeut heb gevolgd, hou ik steeds rekening met het welzijn en stressniveau van je kat. Een trimbeurt geeft bij de meeste katten een verhoging van het stressniveau, maar dat probeer ik tot een minimum te reduceren. Daarvoor gebruik ik (onschadelijke!) hulpmiddeltjes zoals feromonen, kattensnoepjes, rustgevende geuren, etc.

Ik zal nooit een kat onder narcose brengen gezien dat een werkwijze is die enkel een dierenarts mag uitvoeren.

tabby huiskat wandelt door het struikgewas

Wat houdt een behandelmethode in?

Dat hangt af van de vachttoestand van je kat. Is deze zwaar vervilt? Of zijn er maar enkele knoopjes te bespeuren? Bij zwaar vervilte stukken zal ik meestal aanraden om de vacht te scheren. Uiteraard gebeurt dat steeds in samenspraak met de eigenaar.

In een standaard trimbeurt zal ik naast de vacht ook ik de ogen, neus en oren nakijken en reinigen. Indien gewenst kan ik de nagels knippen. Wens je dat je kat gewassen wordt? Ook dat kan.

Tarieven

Ik werk aan een uurtarief van 45 euro + kilometervergoeding*.

Gelieve er steeds voor te zorgen dat je kat vrij is van vlooien. Indien ik je kat hiervoor moet behandelen, breng ik een supplement van 10 euro in rekening.

*De kilometervergoeding bedraagt 0,36 euro per kilometer. De vergoeding wordt aangerekend wanneer de locatie zich bevindt buiten de gemeente Boom.