Maak kennis met Beer

 
DSC05721.jpg

Naam: Honeybear Aiden of Nightwish
Roepnaam: Beer, Beertje, Strontje, Haarbal, Cookiemonster en nog duizenden andere namen
Ras: Ragdoll
Geboortedatum: 26/04/2015
Geslacht: kater
Kleur: Blue Tabby Bicolor
Guilty pleasures: koekjes, slapen
Ik ben goed in: Schattig zijn, mensen omkopen met mijn blik, slapen, eten, puzzels oplossen
Ik ben minder goed in: elegant zijn

 

Wie is Beer?

Beer is een eigenwijze (hoe kan het dan ook anders, het is en blijft een kat) Ragdoll-kater van bijna 4 jaar oud. Hij is geboren in Nederland bij Maaike van cattery ‘Ragdolls of Nightwishdolls’.

Toen Sam en Sarah op bezoek kwamen om een kitten bij haar uit te kiezen, koos Beertje voor hen. Zo klein als hij was kroop hij stuntelig over Sams arm. “Ja, die mogen mij mijn hele leven lang wel lekker verwennen. Die gekke Belgen mogen zich kronen tot mijn personeel”. En zo geschiedde. Beertje verhuisde op 14 weken naar België.

Maanden verstreken, en Beertje werd een echte Beer. Een mooie, gezonde, fiere (maar ook zo stuntelige) Ragdoll-kater die steeds donkerder kleurde. Want Ragdolls worden wit geboren en het kan tot 4 jaar duren vooraleer ze hun definitieve vachtkleur ontwikkelen. En wanneer het personeel de deur uit gaat, mag hij bij Moeke en Vake verblijven. Zo zit hij niet alleen. En dan wordt hij natuurlijk rot verwend.

Beer is geen typische Ragdoll. Zo is hij helemaal geen knuffel-of schootkat. Toch heeft hij ook heel veel eigenschappen die wel helemaal bij een Ragdoll passen:

  • Hij is graag in gezelschap en volgt je door het hele huis. Dat hangt ook wat samen met zijn nieuwsgierigheid. Hij is eigenlijk gewoon een echte moeial. Met Beer erbij heb je geen schoonmoeder meer nodig (ik spreek niet uit ervaring want ik heb gelukkig wel een top-schoonmoeder 😉).

  • Zijn haar is relatief makkelijk om te onderhouden en klit bijna niet (zeker niet voor zo’n dikke, lange vacht).

  • Hij is suuuuuper zacht! Zijn haartjes zijn zo fijn dat ze als het ware in de lucht blijven zweven. Wat er dus ook weer voor zorgt dat er bij elke maaltijd een bijgerecht wordt geserveerd: haar.

  • Hij is groter dan een gemiddelde huiskat. Door zijn lange haar lijkt hij nog extra groot. En ook heel kort. Wat soms wel voor een gek uitzicht zorgt. Gezien zijn lange haren tot half zijn poten reiken, heeft hij soms iets weg van een Munchkin.

  • Wanneer hij wordt opgepakt, laat hij zich helemaal slap hangen. Vandaar dat dit ras ook de naam Ragdoll heeft gekregen, wat lappenpop betekent.
           

En natuurlijk heeft hij ook veel eigenschappen die typisch kat zijn:

  • Hij is super nieuwsgierig! Je kan maar beter geen boodschappentas of handtas op de grond laten staan. Na nog geen 2 minuten zit hij erin. En als cadeau laat hij nog een heleboel haar na. Haal die kleefrolletjes maar boven!

  • Hij zit graag op hoge plekken zodat hij heel zijn koninkrijk kan overzien.

  • We worden regelmatig geconfronteerd met ‘het gekke uurtje’. Hij vliegt dan als Superman door het huis. En ik zit dan met ingehouden adem te luisteren in de hoop dat hij niets van de kasten gooit.

Ongetwijfeld zal je in Beer ook een beetje van jouw huisdier herkennen. Cats will be cats. En ze zijn zo geweldig!

Sarah Van LoockBeer